Akdeniz’de Bir Kızıldeniz’li Balık Daha: Ekşi Balığı

Akdeniz’de Bir Kızıldeniz’li Balık Daha: Ekşi Balığı

3641
0
PAYLAŞ
leipgnathus klunzingeri

Denizlerimizde balık türleri çoğalmaya devam ediyor. Bizlerde her karşılaştığımız ilginç balıkları veya yeni bir tür olduğunu düşündüğümüz balıkları, sizlerle paylaşamaya devam ediyoruz. Bu defa da yine Kızıldeniz’in bize armağanı olan bir balık türüyle karşınızdayız: Ekşi balığı veya bilimsel adıyla ”Leiognathus klunzingeri”.

Bu balık türü oltaya pek sık gelmeyen bir balık türü olmasına rağmen 50 metre derinlikte bizim oltamıza takılarak sürpriz yaptı. İlginç ağız yapısı ve sırt yüzgeçleriyle sanki ben bu sulara ait değilim der gibiydi.

Biraz ön araştırma yaptığımızda, ekşi balığı uzun yıllardır Akdeniz’de bulunmasına rağmen pek sık karşılaşma imkanı bulamadığımız bir balık türü olduğunu öğreniyoruz. Özellikle Doğu Akdeniz’de sıklıkla ağlara takılmasına rağmen nadiren oltaya gelen ekşi balık, popülasyonunu artırarak gelecek yıllarda daha çok karşımıza çıkacak gibi.

Balık çeşitliliğinin artması, balıkçıların da farklı heyecanlar yaşamasına olanak sağlamaktadır. Yeter ki faydalı balıklar olsun…

Bu arada Kızıldeniz’den denizlerimize gelen balık türü kaç oldu? 61 mi?,62 mi? yoksa 63 mü?

Belki daha da fazla işin uzmanları sadece 60’ın üzerinde türün geldiğini tespit etmiş durumda. Kim bilir kendini gizleyen kaç Kızıldeniz kaçkını daha denizlerimizde gizleniyor..

BİR CEVAP BIRAK