Soğuk Havada Kundu’da Balık Avına Devam

Soğuk Havada Kundu’da Balık Avına Devam

2847
0
PAYLAŞ
baliklar

Balıkların en lezzetli olduğu aylardır kış ayları. Soğuk hava, balığı denizden aldığınız tazelikte sofralara ulaştırma imkanı verir size. Hal böyle olunca, bizim de balık avına çıkma hevesimiz bir kat daha artar. Ama hiç istemediğimiz bir kış olayına karşı savunmasız kalmadınız ise tabi ki: Grip…

Soğuk havaların deniz üzerinde etkisini oldukça hissettirdiği Ocak-Şubat aylarında, aynı zamanda iyi denilebilecek oranda da balık yapar denizler.. Bu aylarda özellikle Manavgat, Side, Boğazkent, Belek ve Kundu bölgelerinde av yapma imkanı bulan biri olarak , balıkların miktarının artığını ve ebatlarının da büyüdüğüne şahit oldum.

Kundu’da yapılan balık avlarında bu aylarda oldukça farklı türler oltaya geliyor. Özellikle mercanlar en fazla yakalayabileceğiniz balıktır. Ayrıca mercanlarda bile bir çeşitlilik gözlemleniyor. Mercanlara  ilave olarak barbun, izmarit kovanızı şenlendiriyor. Ülkemizin bir çok yerinde insanlar karla mücadele ederken, Kemer’in sırtını dayadığı dağların tepesinde görebileceğiniz karlar eşliğinde yaptığınız avın keyfini tarif etmek nasıl mümkün olur bilemem.

Bu tür organizasyonları güzelleştirmek elinizde tabi ki. Önemli olan balık turundan beklentinizin ne olduğudur. Eğer sadece balık yakalamayı hedefleyerek balık avına çıkarsanız çoğu zaman hüsran yaşayabilirsiniz. Bu turlarda balık yakalamak kadar önemli olan bir şeyde, teknede nasıl zaman geçirdiğinizdir.

Balık turuna katılmaya karara verdiğinizde iyi bir hazırlık yapmanız gerekir. Deniz sizi acıktıracaktır. Yanınızda atıştırmalık bir şeyler almanız iyi olur. Tabi ki  balığa Şevki Kaptan’ın teknesi gibi menemen yapmaya hazır, düzenli bir mutfağa sahip tekne ile çıkmadıysanız. Burada, denizin ortasında aç bir halde iken yenilen menemenin lezzetini tarif etmeye gerek durmuyorum bile.

Son not : Mercan balığını bir çok yemle yakalayabilirsiniz. Ben genellikle kendim hazırladığım tavuk göğsünden yapılan yemi kullanıyorum. Nasıl hazırlandığı ile ilgili yazıya ⇒buradan ulaşabilirsiniz.

Mercanın en çok tercih ettiği yemlerden biri de karidestir. Karidesin çok iri olmayanlarını bütün halde oltaya takmanız, balık yakalama ihtimalinizi artıracaktır. Fakat karidesin iğnede dayanma süresi çok az olduğu için çabucak iğneden küçük balıklar tarafından alınacak yada çeşitli etkenlerle düşecektir. Karidesin uzun süre iğnede kalmasını ve aynı etkiyi yapmasını sağlamak için size bir püf noktası verelim.

Temizlenmiş yarım kilo karidesin üzerine bir çorba kaşığı şeker, bir çorba kaşığı tuzu dökelim.

Yarım adet limonun suyunu üzerine sıktıktan sonra karıştıralım.

Bu karışımı 5 dakika kadar beklettikten sonra gazete kağıdı üzerine serip suyunu çekene kadar bekletelim.

Daha sonra kapalı bir kutuya koyarak ihtiyaç duyduğunuzda kullanabilirsiniz.

Eğer gece avı yapıyorsanız ve büyük iğne kullanıyorsanız  iğneye taktığınız karidesi yem ipiyle de sarabilirsiniz.

BİR CEVAP BIRAK